logo-color2CONFERINŢA EPISCOPILOR DIN ROMÂNIA
Str. Popa Tatu nr. 68, Sector 1, 010804 Bucureşti

Bucureşti, nr. / 30. 11. 2010

Episcopii Catolici din România salută decizia Curţii de Apel Suceava, care arată adevărul în cazul Catedralei Sf. Iosif

Episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România, membrii ai Conferinţei Episcopilor din România, salută decizia nr. 1989 din 3 noiembrie a Curţii de Apel Suceava prin care a fost schimbată decizia scandaloasă nr.1025/25.06.2009 pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti, şi anulată autorizația de construcție la clădirea ”Cathedral Plaza” şi îşi exprimă speranţa fermă ca lăcaşul de cult să fie eliberat odată pentru totdeauna de povara turnului construit ilegal şi care rămâne o ameninţare continuă pentru viaţa credincioşilor şi cetăţenilor ce se perindă prin zonă.

Înalţii prelaţi catolici îşi exprimă profunda îngrijorare pentru modul în care au răspuns de-a lungul anilor şi răspund în continuare marea majoritate a reprezentanţilor Statului la apelurile Arhiepiscopiei de Bucureşti pentru salvarea lăcaşului de cult, monument istoric de valoare naţională şi universală. Reacţia autorităţilor denotă de cele mai multe ori susţinere tacită şi parteneriat cu investitorul.

În final, episcopii catolici îi îndeamnă pe toţi creştinii şi oamenii de bunăvoinţă din ţara noastră să înalţe rugi fierbinţi către Domnul Puterilor prin mijlocirea Sfântului Andrei, pentru ca România să devină cu adevărat un Stat de Drept, organizat după legi şi obiceiuri creştine şi nu după interesele unui grup mai mic sau mai mare de oameni.

Pr. Eduard Mihai Coşa
Secretar general

 

Sursa: Conferința Episcopilor catolici din România

Translate »