Corul mixt al Catedralei Sf. Iosif a avut mereu o contribuţie specială atât la viaţa Parohiei Catedralei, cât şi la reuşita concertelor organizate aici, fiind deosebit de apreciat în lumea muzicală a Bucureştiului şi nu numai.
Cu o îndelungată tradiţie, Corul Catedralei a fost condus de dirijori străluciţi, printre care s-au aflat Laurenz Müller-Lee, Iosif Paschill, Andreas Porfetye şi Marcel Octav Costea.
De asemenea, Corul a beneficiat mereu de un repertoriu variat şi de solişti de mare valoare, alături de artişti de renume de la Opera Română, care s-au bucurat de o deosebită apreciere din partea credincioşilor şi a iubitorilor de muzică din capitală.
Corul Catedralei Sf. Iosif la Viena, 1928
În anul 1990 Corul mixt al Catedralei a devenit Ansamblul Musica Sacra, concertând, în cei 25 de ani de existență, în Germania, Italia, Olanda şi România, fiind apreciat atât în ţară cât şi în străinătate.
Ansamblul reprezintă nucleul în jurul căruia se desfăşoară activităţile muzicale de la Catedrala Sf. Iosif, adevărate evenimente culturale în viaţa capitalei.
Conducerea muzicală a corului este asigurată în prezent de maestrul Marcel Octav Costea.
În 2010, respectiv 2011 au fost realizate două CD-uri ale ansamblului, din seria Musica sacra:
* „Sancta Dei Genitrix” (2010)
Piese corale de Frescobaldi, H. du Mont, H.I. Franz von Biber, Vivaldi, Bach, Pergolesi, Mozart şi Knevel. Interpreţi: Veronica Anuşca (sopran), Andrei Petrea (mezzosopran), Oana Cucutean (oboi), Octavian Moldovan şi Adrian Baciu (flaut), Mircea Ionescu şi Mihai Ghiga (vioară), Ciprian Câmpean (violoncel), însoţiţi de corul Catedralei Sf. Iosif şi cu acompaniament la orga Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti de către prof. Marcel Octav Costea.
* „O crux ave” (2011)
Piese corale de Bach şi Teleman, precum şi cântece tradiţionale pentru Postul Mare, în interpretarea ansamblului „Musica sacra” acompaniat la orga Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti de către prof. Marcel Octav Costea.