pmbwebÎn 20 iunie 2012, Tribunalul București secţia a IX-a de Contencios administrativ şi fiscal, cu sentința nr. 2833 a respins cererea formulată de SC Millennium Development Building SRL (MBD) prin care solicita instanţa să oblige Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) şi pe Primarul General să-şi de acordul pentru racordarea clădirii ilegale Cathedral Plaza la rețeaua electrică. Tribunalul a respins acţiunea formulată de MBD, iar sentința a devenit irevocabilă prin nerecurare.

MBD solicitase acordul PMB pentru alimentarea cu energie electrică a clădirii Cathedral Plaza, iar primăria a respins cererea. Considerând refuzul acesteia ca nejustificat, MBD a apelat la instanţă pentru a obliga Primăria să elibereze actul administrativ.  În textul sentinţei se arată că MBD a depus la dosarul de cerere către Primărie o autorizație de construire care nu mai era valabilă, „întrucât autorizația a fost anulată irevocabil ca urmare a deciziei civile nr. 1989/03.11.2010 a Curții de Apel București”.

De asemenea, se specifică că Primăria „a procedat în mod corect” și acordul pentru branșarea și racordarea la rețele pentru construcții noi neautorizate ar fi constituit contravenție. Ca urmare, instanța a respins acțiunea MBD ca neîntemeiată.

Citiți documentul integral aici.

Translate »