ghikaCatedralaÎn Catedrala Sf. Iosif s-au rugat, de-a lungul istoriei, cinci sfinți și fericiți ai Bisericii Catolice: Fericita Maica Tereza de Calcutta, Sfântul Papă Ioan al XXIII-lea (Angelo Roncalli), Fericitul Vladimir Ghika, Fericitul Anton Durcovici și Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea.

După 1990, Maica Tereza a venit de câteva ori în România, la București, preocupată soarta copiilor abandonaţi. Fericita Maică a luat cuvântul, de mai multe ori, în Catedrala Sf. Iosif, dând mărturie despre apostolatul Surorilor de Caritate în slujba celor mai săraci dintre săraci.
Mons. Angelo Roncalli (viitorul Papă Ioan al XXIII-lea), a fost de trei ori la Bucureşti, în anii 1930 şi 1932, locuind la Nunţiatura Apostolică în România, în apropierea Catedralei Sf. Iosif. În acea perioadă, Mons. Roncalli era reprezentantul Vaticanului în Bulgaria. »»»

Fericitul Vladimir Ghika s-a rugat de multe ori în Catedrală, iar după hirotonirea sa ca preot a şi celebrat Sf. Liturghie deseori şi a condus rugăciunea devoţională a Căii Crucii.
Fericitul Anton Durcovici a frecventat Catedrala mai întâi ca tânăr teolog, apoi preot, iar la 5 aprilie 1948 a fost consacrat episcop în Catedrala Sf. Iosif. Au rămas în memoria credincioșilor predicile sale și orele îndelungate dedicate credincioşilor care doreau să se spovedească.
Papa Ioan Paul al II-lea, la 8 mai 1999, în timpul vitei sale în ţara noastră, a participat la Sf. Liturghie celebrată în rit greco-catolic în Catedrala Sf. Iosif.

Translate »